Δεν υπάρχει ανάγκη για ναούς, δεν υπάρχει ανάγκη για περίπλοκες φιλοσοφίες. Ο εγκέφαλος και η καρδιά μου είναι οι ναοί μου, η καλοσύνη είναι η φιλοσοφία μου

Σωκράτης

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Αμπελοφιλοσοφίες του Inkognitou vol.3

Καθημερινά βλέπεις χιλιάδες ανθρώπους γύρω σου .Όταν τους "σκανάρεις" από πάνω ως κάτω τότε θα γυρίσεις και θα βρεις κάτι να σχολιάσεις αρνητικά ή καλύτερα πάντα θα βρεις κάτι να σχολιάσεις αρνητικά.

Πόσες φορές ακούγαμε στην αρχή της σχολικής χρονιάς τα κορίτσια να κουτσομπολεύουν η μία την άλλη για το αν πήρε κιλά ή τα αγόρια να κοροϊδεύουν τον πιο αδύναμο, μοναχικό, ιδιαίτερο και διάφορες τέτοιες μπούρδες.

Αυτό το κακό συνήθειο δεν είναι απλό κουτσομπολιό ή απλά πείραγμα, είναι δυστυχώς κάτι έμφυτο στον άνθρωπο να προσπαθεί να μειώσει τον άλλον για να ανέβει ο ίδιος ή απλά για να αισθανθεί κάποιου περίεργου είδους ευχαρίστηση. Τι μαλακίες γράφω...; Έλα τώρα, αφού και εσύ έτσι σκέφτεσαι...

Αλλά ίσως ο mr. Freeman να σου δώσει να καταλάβεις καλύτερα από ότι εγώ...




3 σχόλια:

  1. symfwnw se ola ektos tou oti afto to "mikrovio" einai emfyto stous anthrwpous..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαρτώμαστε πολύ στην εικόνα και ο,τι συλλαμβάνει η όραση μας και αυτό είναι έμφυτο αδιαμφισβήτητα και δεν είναι κάτι κακό, αλλά πράγματι ίσως η αρνητική εξέλιξη του να μην προκύπτει απο την φύση μας αλλά απο την κουλτούρα, καθώς σε άλλες κουτλούρες πιο προτόγωνες ή καθαρές απο τον καπιταλισμό δεν έχουν καν την έννοια της ιδιοκτησίας και της η του κύρους που πηγάζει απο αυτές. Οπότε και έμφυτο να μην είναι, "φυτέυεται" σε εμάς. xD. -Η μάλλον... το "φυτεύουν".

    αλλο ένα ενδιαφέρον post, Inkognite.
    *clap* *clap* *clap*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει τεράστια διαφορά όμως το έμφυτο από το φυτεύουν για τον εξής λόγο : Αν σε κάνουν να πιστέψεις ότι είναι έμφυτο αρνείσαι κάθε ευθύνη για τις επιπτώσεις και το δικαιολογείς ως κάτι φυσιολογικό... Ενώ αν στο περνούν ως κάτι φυσικό ενώ αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι, λες ότι κάτι δεν πάει καλά , ότι υπάρχει λόγος για το οποίο γίνεται αυτό και κρίνεις αν πρέπει να το δεχτείς ή να το απορρίψεις και να αντιδράσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή